Mötas och leda(s) på distans

En virtuell utbildning via Zoom

Detta är en kurs för dig som söker insikt och förståelse för den digitala kommunikationens möjligheter och begränsningar, som vill öka insikten för skillnaden mellan fysiska och digitala möten, och lägga grunden för eventuell fortsatt träning.

Om kursen

Distansarbete och möten via skärmen är här för att stanna. Men hur når du ut och förankrar dina budskap, skapar engagemang och säkerställer att deltagarna är med på banan trots att ni fysiskt befinner er på olika ställen? Och hur förstärker du din framtoning genom kameran när du inte kan använda ditt normala kroppsspråk?

Det här är frågor som alla bör ställa sig, oavsett funktion i en organisation, men avgörande för om chefer och ledare av olika slag skall få med sig sitt team och lyckas med sina mål. Eller för säljaren att övertyga kunden man ännu inte hunnit bygga en relation till i ett fysiskt möte.

Cordevo erbjuder en digital fortbildningskurs i hur man kommunicerar via digitala kanaler för att genomföra produktiva och engagerande möten. Målet är att skapa insikt och förståelse för den digitala kommunikationens möjligheter och begränsningar, öka insikten för skillnaden mellan fysiska och digitala möten, och lägga grunden för eventuell fortsatt träning. Inga förkunskaper krävs. Vi rekommenderar samtliga i ett team, t.ex. ledningsgrupp, att gå denna kurs.

Upplägg

Under kursen tar vi upp flera aspekter på digitala möten och att leda på distans, exempelvis:

  • Tekniken som sådan – plattformarnas funktioner, kameran, mikrofonen, ljussättningen etc.
  • Mötesledarens roll och att sätta spelreglerna
  • Vett och etikett i digitala möten och att möta olika beteenden
  • Den personliga kommunikationsstilen, egenskaper, rädslor och hinder
  • Det digitala grupprummet och aktivering av alla
  • Det aktiva lyssnandet och att vara i samma möte
  • Dokumentation av det digitala mötet

Kursen innehåller genomgångar, övningar, diskussioner och reflektioner kring de olika aspekterna av digitala möten.

Resultat

Efter genomgången utbildning har du fått en ökad kunskap hur du når igenom kameran och kommit till insikt med din egen potential till att bli en bättre mötesdeltagare och mötesledare. Du får också rekommendationer i hur du paketerar din kommunikation för att tydligare nå fram med dina budskap och därmed även ökar chansen till bättre resultat.

Tid & Plats:

Utbildningen sker digitalt via ZOOM mellan 09:00 – 16:00.

Önskar du köra utbildningen internt i din verksamhet så går detta utmärkt att ordna. Välkommen att kontakta oss för mer information eller offert. Se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Pris:

Kostnaden är 4.900 kr + moms per person vilket inkluderar presentationsmaterialet.

Johanna Gittne

Utbildare:

Utbildare är vår ledarskapskonsult Johanna Gittne som är en mycket erfaren coach och ledarskapsutvecklare. Hon har stor vana av utbildningar och föreläsningar för både mindre och större grupper på olika ledningsnivåer.

Johanna skapar en öppenhet och trygghet vilket gör människor mottagliga för förändringar och lärande.

Mer information:

För mer information vänligen kontakta:

johanna.gittne@cordevo.se
Johanna mobil: 070-926 30 50

clas.rolander@cordevo.se
Clas mobil: 076-767 70 77